România a avut, în luna iulie, cel mai redus ritm de scădere a producţiei industriale dintre statele membre UE, de 4,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, faţă de o medie de 14,7% calculată la nivelul blocului comunitar, potrivit datelor prezentate luni de Eurostat. Producţia industrială a scăzut în toate statele membre UE în iulie faţă de aceeaşi lună a lui 2008, cu excepţia Irlandei, care a înregistrat o creştere de 7,1% a indicatorului. Cele mai severe scă
România a avut, în luna iulie, cel mai redus ritm de scădere a producţiei industriale dintre statele membre UE, de 4,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, faţă de o medie de 14,7% calculată la nivelul blocului comunitar, potrivit datelor prezentate luni de Eurostat.
Producţia industrială a scăzut în toate statele membre UE în iulie faţă de aceeaşi lună a lui 2008, cu excepţia Irlandei, care a înregistrat o creştere de 7,1% a indicatorului.
Cele mai severe scăderi au fost consemnate în Estonia (27,9%), Finlanda (24,2%), Slovenia (20,%) şi Luxembourg (19,9%), la polul opus situându-se România, Polonia (4,6%), Olanda (8%) şi Portugalia (8,3%), se arată într-un comunicat publicat luni de Biroul de Statistică al UE, Eurostat.
Eurostat a calculat o scădere medie de 14,7% a producţiei industriale la nivelul Uniunii Europene, respectiv o contracţie de 15,9% în zona euro.
Producţia s-a restrâns în toate sectoarele industriei din UE în iulie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cele mai severe declinuri fiind înregistrate în zona bunurilor fundamentale (21,9%). Producţia industriei bunurilor intermediare s-a redus cu 19,4%, iar sectorul bunurilor de folosinţă îndelungată s-a contractat cu 18,7%.
Sectorul energetic al Uniunii Europene a înregistrat o scădere de 6,2% a producţiei, iar industria bunurilor perisabile s-a restrâns cu 1%.
În ceea ce priveşte