Aproximativ 100 de angajaţi ai secţiei Petrochimie din cadrul combinatului Arpechim Piteşti au declanşat, luni, un protest spontan, în faţa pavilionului administrativ, după ce au primit decizii de disponibilizare, anunţă NewsIn.
Producţia în secţiile polietilenă şi piroliză, din cadrul Petrochimiei, a fost oprită încă din luna noiembrie a anului trecut, însă în această perioadă angajaţii au primit salariul integral. Protestatarii sunt nemulţumiţi de întârzierea preluării secţiei Petrochimie din cadrul combinatului Arpechim Piteşti de către combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea.
La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Argeş au depus notificări 13 agenţi economici din judeţ, care au anunţat că în perioada septembrie-decembrie 2009 vor disponibiliza 1.538 de persoane, 600 dintre acesta fiind de la SC Petrom.
Proteste asemănătoare celui de joi au mai avut loc pe data de 5 februarie 2009, când aproximativ 300 de angajaţi din sectorul de petrochimie de la combinatul Arpechim au declanşat un protest spontan, în faţa pavilionului central al societăţii, afirmând că se tem că vor avea loc disponibilizări. Salariaţii de la secţia Petrochimie a combinatului Arpechim Piteşti au mai declanşat un protest spontan şi în data de 24 noiembrie 2008.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS ) a anunţat, pe data de 14 august, printr-un comunicat, că va susţine Oltchim în obţinerea garanţei de 80% din creditul de 62 milioane de euro pentru achiziţia activităţii de petrochimiei de la Arpechim Piteşti. Autoritatea precizează că, în calitatea sa de acţionar majoritar al Eximbank, va sprijini demersurile Oltchim. De asemenea, AVAS reaminteşte că, în luna iulie, Consiliul Concurenţei a avizat, în vederea notificării Comisiei Europene, măsurile de sprijin financiar care vor fi acordate de stat către Oltchim.
PCC SE, acţionarul minori