Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi a dat publicităţii, astăzi, clasamentul celor mai profitabile o sută de firme din judeţ. Ca în fiecare an, IMM-urile gălăţene şi-au întocmit clasamentele în funcţie de performanţele economice pe 2008. Ca de obicei, topul este realizat pe patru mari categorii: microîntreprinderi (0-9 salariaţi), întreprinderi mici (10-49 salariaţi), întreprinderi mijlocii (50-249 salariaţi) şi întreprinderi mari (peste 250 salariaţi).
După câte ne-a spus Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi, anul acesta a fost introdusă în premieră o a cincea categorie (asupra căreia vom reveni în ediţiile viitoare): firmele nou-înfiinţate, dar care au făcut profit consistent.
De altfel, profitul este criteriul de bază „Am ales acest criteriu pentru că, la urma-urmelor, pentru asta muncesc întreprinzătorii: pentru profit”, ne-a declarat Marian Filimon.
Trebuie remarcat faptul că firmele care au datoriile mai mari de 10% din cifra de afaceri către bugetele publice au fost eliminate.
Topul nu va rămâne o simplă statistică. El va fi un instrument de bază pentru o festivitate de premiere (la nivel naţional), ce va avea loc la Palatul Parlamentului, pe 6 noiembrie, la care vor participa peste 1.500 de invitaţi, printre care şi Preşedintele ţării.
Până atunci, însă, trebuie urmată o procedură. După ce PIMM dă publicităţii datele, timp de două săptămâni se aşteaptă contestaţiile din partea instituţiilor deconcertate, a întreprinzătorilor sau altor persoane interesate. Apoi, situaţia este comunicată la Bucureşti şi se decid clasamentele naţionale şi premiile speciale.
„ În spatele acestor cifre se află o muncă titanică, mari eforturi financiare, zeci de mii de oameni. Trebuie să ţinem cont că vremuril