Cel mai influent om al municipiului, rectorul UMF Târgu Mureş, ţine în mâinile sale mii de vieţi. Sarcină pe care o îndeplineşte mai mult decât onorabil. Consideră meseria de medic una onorabilă, iar breasla una cu mai puţine „scăpări” decât în alte domenii. Câştigător în 2008 la categoria „Cele mai influente persoane din Târgu Mureş” al titlului de omul anului şi evidenţiat în acelaşi an ca cetăţean de onoare al municipiului, distincţii acordate de Consiliul Municipal, Constantin Copotoiu este rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie. Funcţie de care se achită cu brio din 2004, lucru certificat de către cei din lumea medicală şi de CV-ul acestuia, imposibil de reprodus în pagină întrucât însumează aproximativ 27 de pagini.
Rectorul este conştient de anumite lipsuri din sistem
Ţine în mână destinele a sute de studenţi, care la rândul lor vor ţine în mâini mii de vieţi, însă face totul cu plăcere, iar uneltele sale, pe lângâ bisturiu, sunt munca, talentul şi nu în ultimul rând, ştiinţa de a vorbi cu bolnavul. Principiu pe care este construit şi crezul său, potrivit căruia omul trebui ajutat atunci când are nevoie şi nu când are nevoie doctorul de bolnav. De altfel, a şi semnalat lipsurile unor cadre medicale în această direcţie, însă a luat apărarea breslei cu argumente. „Ca în orice meserie, orice pădure are şi uscături. Însă în aceasta sunt mult mai puţine decât în alte meserii, sunt cazuri izolate. În orice caz, trebuie să primeze dragostea faţă de om şi dorinţa de a-i veni în sprijin”, a ţinut să sublinieze Constantin Copotoiu.
Profesia de chirurg necesită chemare
Meseria de bază a rectorului medicinii mureşene este de chirurg, pregătit fiind chiar în momentele în care stătea de vorbă cu reporterul Adevărului să intre în sala de operaţii. Meserie de care se ocupă de asemenea cu