Cum ne putem păstra o minte sprintenă şi un corp sănătos? Acordând o mare atenţie alimentaţiei. Însă, din cauza deplasărilor sau a programului de la locul de muncă, uneori este dificil să găsim un echilibru între alimentaţie şi serviciu.
Principalele reguli pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă sunt cunoscute de toată lumea, însă nu sunt întotdeauna uşor de adoptat atunci când trebuie să luăm masa la birou sau în altă parte. Din cauza programului de la locul de muncă, mulţi dintre noi suntem obligaţi să ciugulim câteva ceva chiar în timp ce lucrăm sau să mâncăm repede un sandviş într-o pauză. Însă, pentru a ne alimenta corect, trebuie să încercăm să nu facem acest lucru în fiecare zi.
Dacă nu aveţi posibilitatea să încălziţi la serviciu mâncarea adusă de acasă, nu alegeţi în schimb produsele de la fast-food, ci alimentele care se consumă reci, cum ar fi sandvişurile sau salatele. Oricât aţi fi de tentaţi să comandaţi o pizza împreună cu colegii în pauza de prânz sau o shaorma, nu uitaţi că aceste alimente, pe lângă faptul că sunt pline de calorii, au un aport scăzut de vitamine şi substanţe benefice organismului.
Dacă în zona în care lucraţi există restaurante, cu siguranţă vor avea „meniul zilei“ la un preţ accesibil, astfel încât puteţi mânca sănătos. În acest caz, nu omiteţi supa sau ciorba, o friptură uşoară şi o salată şi, mai ales, un fruct la desert, şi nu o prăjitură.
Încercaţi, de asemenea, să vă faceţi un program al meselor, să luaţi masa la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi şi să nu renunţaţi la masa de prânz înlocuindu-o cu pufuleţi, biscuiţi, chipsuri, sărăţele... Excludeţi pe cât posibil dulciurile, cele mai mari furnizoare de calorii, şi înlocuiţi-le cu fructe proaspete.
Fructele, sursă de energie
Numeroase fructe pot fi consumate într-o pauză de masă: piersici, banane, prune, portocale,