Tranzacţia-vedetă de ieri, prin care aproximativ 22% dintre acţiunile Flamingo au fost vândute pentru 5,1 milioane de lei, a avut în prim-plan fondul de investiţii QVT Fund, potrivit unei raportări remise BVB de intermediarul operaţiunii, firma de brokeraj KBC Securities. QVT, care se afla în litigiu cu restul acţionarilor Flamingo, a renunţat la toate acţiunile pe care le deţinea. QVT Fund avea 21,96% din acţiunile retailerului IT, electronice şi de electrocasnice. Tit
Tranzacţia-vedetă de ieri, prin care aproximativ 22% dintre acţiunile Flamingo au fost vândute pentru 5,1 milioane de lei, a avut în prim-plan fondul de investiţii QVT Fund, potrivit unei raportări remise BVB de intermediarul operaţiunii, firma de brokeraj KBC Securities. QVT, care se afla în litigiu cu restul acţionarilor Flamingo, a renunţat la toate acţiunile pe care le deţinea.
QVT Fund avea 21,96% din acţiunile retailerului IT, electronice şi de electrocasnice. Titlurile au fost vândute la preţul de 0,03 lei, similar cu ultima cotaţie a acţiunilor din şedinţa de vineri, de 0,03 lei.
Ieşirea QVT Fund din acţionariatul Flamingo a venit după o serie de litigii cu ceilalţi acţionari ai companiei. Fondul de investiţii a cerut, în luna iulie, dizolvarea Flamigo, însă solicitarea a fost respinsă în august de ceilalţi acţionari ai companiei. Acţionarii au aprobat atunci lansarea unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de cel mult 29 milioane lei, pentru susţinerea activităţii companiei. Obligaţiunile ar putea să fie convertite în acţiuni, la scadenţă, la cererea posesorului. QVT Fund a atacat ulterior deciziile AGA în instanţă.
Interes crescut din partea Neole Limited
După această tranzacţie, acţiunile Flamingo au intrat în atenţia mai multor investitori, care au introdus numeroase ordine de cumpărare, ridicând chiar la finalul zilei preţul până la limita maximă de variaţi