Comuna ilfoveană va avea, în doar doi ani, de două ori mai multe locuinţe faţă de nivelul actual. Premisele de dezvoltare a zonei şi lipsa altor variante în împrejurimi fac din această localitate următorul pol de dezvoltare din Nordul Capitalei. Acum, în Tunari trăiesc 4.000 de persoane. Satul nu are mai mult de 1.500 de case. Asta este însă doar o situaţie temporară. Pe un gard, un afiş mare anunţă că urmează să se dezvolte un proiect nou. O sută de metri mai departe, pe dreapta, un complex e aproape finalizat. Alte două ansambluri rezidenţiale sunt vizibile pasagerilor din avioanele care trec pe deasupra la fiecare zece minute.
Cu toate că dezvoltatorii prezenţi cu proiecte în zonă spun că, în maximum doi ani, vor dubla numărul de locuinţe din zestrea imobiliară a Tunariului, nu se lucrează intens la niciun ansamblu.
Paznici plictisiţi stau la intrarea fiecărui complex şi numără câinii care se mai aventurează să treacă strada făcând slalom printre maşini. Developerii stau deocamdată la birouri, undeva în inima Capitalei, şi numără casele pe care le-ar mai putea construi în Tunari. „Nu se poate vorbi despre dezvoltatori mari interesaţi de această zonă”, spun reprezentanţii Primăriei Tunari.
Practic, sunt doar patru dezvoltatori care şi-au încercat norocul aici.
Cel mai mic complex, 36 de vile
Unii dintre ei au cumpărat loturi mari de teren şi sunt pregătiţi oricând de atac.
Pe mulţi îi împiedică doar o semnătură. Stau după autorizaţii. Alţii mai testează piaţa sau vor să construiască într-un „mod înţelept”. O parte dintre aceste proiecte au fost deja demarate. În total, investitorii imobiliari din Tunari promit să îmbogăţească satul cu 512 vile noi.
O parte dintre ele sunt cu două etaje, mari, şi au curţi spaţioase. Altele sunt mai simple, case lipite unele de altele,