Cea de-a zecea ediţie a festivalului va avea loc în perioada 26 octombrie-1 noiembrie. Competiţia se va desfăşura pe patru secţiuni şi pune la bătaie premii în valoare totală de 25.000 de euro. Unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale toamnei din Sibiu se apropie cu paşi repezi. În perioada 26 octombrie- 1 noiembria, cinefilii vor putea urmări 117 filme de calitate, toate în cadrulunei ediţii festive a Festivalului Internaţionale de Film Documentar.
Filme de pe patru continente
Cele 117 filme care vor putea fi vizionate pe perioada festivalului au fost selectate din cele peste 1.000 câte s-au înscris pentru selecţie, venite din toate colţurile lumii. Competiţia din cadrul festivalului va aduce în faţa iubitorilor filmului documentar şi antropologic 65 de producţii, din 35 de ţări din Europa, America, Australia şi Asia, care se vor “lupta” pentru premii a căror valoare atinge 25.000 de euro. Competiţia se va desfăşura pe patru secţiuni: International, Europa, România si Student şi va pune în competiţie veterani ai filmului documentar, printre care David MacDougall, din Australia, omagiat la ASTRA FILM FESTIVAL 2000 în cadrul unui program-portret, dar şi regizori aflaţi la început de drum, producători TV, antropologi şi sociologi din toată lumea”, arată reprezentanţii Astra Film Sibiu, care organizează festivalul.
Concursul se va desfăşura sub atenta supraveghere a două jurii, care reunesc zece personalităţi ale lumii documentarului şi cinematografiei din Europa şi România şi care vor decide câştigătorii acestei ediţii.
Competiţie strânsă
La sectiunea “România”, filmele lui Alexandru Solomon, Thomas Ciulei, Alexandra Gulea sau Tudor Giurgiu se vor întrece cu documentarele lui Marian Crisan, câstigatorul Palm D’ or şi Cannes Film Festival 2008, pentru cel mai bun scurtmetraj, dar şi cu cele de debut al