Camerele în campusurile studenţeşti sunt „vândute“ fie prin intermediari, fie direct de studenţii care au obţinut un loc în cămin. Tineri care au vândut sau cumpărat locuri în căminele din Capitală explică motivele pentru care au ajuns să fie parte în “afacerilor imobiliare” din complexurile studenţeşti.
Cazurile de tranzacţii cu locuri în cămin sunt o obişnuinţă în complexurile studenţeşti din Capitală. Dacă unii fac adevărate afaceri din asta, alţii sunt forţaţi de situaţie să-şi vândă sau să-şi cumpere locul.
Ciţiţi aici despre cazul „Sex pentru o cameră în cămin“:
Sex pentru cazare la Agronomie
Cazare la cămin cu sex, şpagă şi menaj
Şeful căminelor din Agronomie: „Administratorul nu face cazări“
Studenţii denunţă alte afaceri cu camere la cămin
Tot studenţii sunt de vină!
Samsar de cămin în Bucureşti: şpăgi de 2.900 de euro
Administratorul din Agronomie, pedepsit
Un astfel de caz este cel al Cătălinei care şi-a vândut în urmă cu trei ani locul din cămin. Studentă la Universitatea Politehnică din Bucureşti, Cătălina s-a mutat spre sfârşitul primului an de facultate cu prietenul său într-un apartament. „Deşi locuiam cu prietenul, pentru o lungă perioadă de timp mi-am plătit şi chiria la cămin. Şi asta pentru că m-am temut că nu voi mai sta în chirie şi voi pierde dreptul de a avea cămin“, a explicat tânăra.
Pentru că nu mai voia să dea bani pe cămin din moment ce nu locuia acolo, în anul trei de facultate şi-a vândut locul cu 300 de euro unei alte tinere, prietenă cu colegele de palier. „Şeful de cămin a aflat că mi-am vândut locul. Nu a îndrăznit să zică ceva, pentru că ştiam că şi el se ocupă cu vânzarea de camere“, a mai spus fosta studentă.
„Nu a venit niciodată vreun control“
Silviu din Constanţa a reuşit să intre la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii