În copilărie l-a văzut pe Arnold Swarzenegger într-o revistă şi s-a apucat să tragă de fiare. După ce a urcat pe podium ca sportiv, a devenit instructor de bodybuilding. Gabriel Ştefan a devenit pasionat de culturism la vârsta de şapte-opt ani, când a văzut o revistă cu Arnold Swarzenegger şi filmul „Conan barbarul“. A fost impresionat atât de puternic de masa musculară a actorului austriac, încât şi-a făcut singur gantere, în curtea bunicilor. „Mi-am făcut gantere din beţe şi rulmenţi la capete şi am început să trag. Nici bunicii, nici părinţii nu au avut nimic împotrivă“, îşi aminteşte Gabriel.
Treptat, pasiunea a devenit tot mai mare. A încercat şi karate şi box şi lupte greco-romane, dar gândul i-a rămas la culturism. „Asta mi-a plăcut cel mai mult şi la vârsta de 18 ani şi jumătate am început să practic acest sport, am început performanţa. Am fost vicecampion naţional de juniori şi am ocupat şi locul trei la seniori, în acelaşi an, am fost şi multiplu campion zonal, am luat şi locuri doi şi trei...“, declară Gabriel Ştefan.
De 12 ani trage de fiare şi spune că acest sport e greu sau uşor, în funcţie de modul în care îl practici. „Dacă vii la sală şi petreci două-trei ore, e uşor, dacă vii şi faci intens, e greu, dar plăcerea e mare, pentru cei pasionaţi. Cei care vin pentru prima dată la sală trebuie să ştie că depinde mult de scopul lor, pentru că unii vin să fie bine definiţi, alţii să-şi piardă timpul. Ca să faci performanţă în culturism ai nevoie de calităţi genetice, trebuie să ai motivaţie, să ai sponsori, ceea ce noi nu avem în Prahova, sau hai să zic în Ploieşti, şi un club la care să te afiliezi, pentru a merge la concurs“, spune Gabriel.
Secretele antrenamentelor
În ceea ce priveşte antrenamentele, e foarte important să asculţi de profesionişti. „Mă antrenez scurt şi intens, o oră, o oră şi ceva, cel mult.