Relaxarea prin râs este un secret turistic folosit intens în turismul actual. Dacă i-ai provocat un zâmbet unui turist, ai şanse să vină şi la anul. Dacă l-ai făcut să râdă cu poftă, poţi deja să numeri încă o cameră ocupată. România are ceva şanse în "industria zâmbetelor", adevărate exemple fiind Germania, Franţa şi, mai nou, Croaţia. Sursa: Răzvan Bunea
Evz.ro îţi prezintă câteva destinaţii de distracţie din lume, din Statele Unite şi Brazilia până în Australia şi Filipine.
O mare calitate de care România ar putea profita este tradiţia în producerea vinului. Turismul la podgorii, cu degustări, zâmbete ataşate şi călătorii de relaxare, s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani. De la Arad în regiunea Moldovei, România viticolă atrage din ce în ce mai mulţi turişti, dar potenţialul maxim este departe de a fi atins.
Românii au început să iubească vinul
"Oamenii au început să îndrăgească, să iubească vinul. Avantajul este că, în crame, vin turişti educaţi şi constat că o fac din ce în ce mai mulţi. Anul trecut am avut circa 8.000 de turişti, jumătate străini, jumătate români", spune Marius Paşca, şeful sectorului de turism al Cramelor Recaş.
Acesta crede că proprietarii de podgorii încep să realizeze că latura turistică poate fi exploatată şi acţionează în consecinţă. Paşca indică şi obstacolele în calea dezvoltării turismului vini-viticol în România. "Sunt probleme de infrastructură, aceleaşi pe care le are întreg turismul românesc. În plus, turismul viticol duce lipsă de oameni pregătiţi să întâmpine vizitatorii", crede specialistul.
Cooperarea între podgorii se face numai local. Astfel, nu există tururi viticole care să traverseze România, de vest la est. De exemplu, Recaşul colaborează doar cu podgoria Miniş, de la Arad, un loc cu un trecut frumos, dar puţin cunoscut. La Miniş, a funcţ