Profită că pieţele sunt pline de legume care apar toamna.
Pui cu gogoşari şi cu măsline
Ingrediente: patru gogoşari, 800 g de piept pui, 100 g de ciuperci proaspete, 250 g pastă de roşii,o mandarină, ulei, piper boabe, o ceapă, câteva măsline verzi, o lingură de muştar, patru căţei de usturoi, 150 ml vin alb, o frunză de dafin.
Preparare: Gogoşarii se taie felii. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Pieptul de pui se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, sare şi piper, până se rumeneşte, apoi se scoate într-o tavă. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, apoi se călesc. Se adaugă ciupercile, gogoşarii şi pasta de roşii, măslinele şi câteva feliuţe de mandarină. Se stinge totul cu puţină apă şi se lasă să fiarbă. Se adaugă peste pui, împreună cu vinul, muştarul, boabele de piper şi frunza de dafin. Se lasă 15 minute în cuptorul încins.
Gogoşari copţi
Ingrediente: un kg de gogoşari roşii, curăţaţi, 150 ml de oţet alimentar, două linguri de zahăr, 10 boabe de piper negru, două linguriţe boabe de muştar, sare grunjoasă.
Preparare: Gogoşarii se taie în sferturi, apoi se pun într-o tavă şi se dau la cuptorul încins, pentru 5-10 minute, până ce se coc. Se scot, se presară cu puţină sare şi se lasă într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie umed, până se răcesc. Se curăţă de coajă şi se aşază într-un castron. Separat, într-un vas, se dau în clocot oţetul, zahărul, boabele de piper şi de muştar. Apoi se toarnă peste gogoşari.
Legume trase la tigaie, cu orez
Ingrediente: Un gogoşar, un ardei gras galben, 3-4 bucheţele de broccoli, o ceapă, 10 păstăi de fasole, 500 g de muşchi de porc, un morcov, sos de soia, o cană de orez, un cubuleţ de unt, ulei, sare, piper.
Preparare: Orezul se spală şi se pune la fiert 10 minute, cu două căni de a