Numărul mic de români care şi-au luat credite prin programul „Prima Casă”, creşterea costului orar al forţei de muncă şi reducerea investiţiilor pe pieţele externe a fondurilor de pensii private obligatorii sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro. Mai puţin de 2.000 de români şi-au luat credite prin programul „Prima Casă” după peste două luni de la lansarea programului. Valoarea solicitărilor de garantare aprobat�
Numărul mic de români care şi-au luat credite prin programul „Prima Casă”, creşterea costului orar al forţei de muncă şi reducerea investiţiilor pe pieţele externe a fondurilor de pensii private obligatorii sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.
Mai puţin de 2.000 de români şi-au luat credite prin programul „Prima Casă” după peste două luni de la lansarea programului. Valoarea solicitărilor de garantare aprobată este de 125 de milioane de euro, doar 12,5% din plafonul de un miliard de euro prevăzut pentru programul „Prima Casă”, potrivit capital.ro.
Costul orar al forţei de muncă a urcat în Uniunea Europeană cu 3,7% în trimestrul doi faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, şi cu 1,3% faţă de trimestrul precedent, conform datelor biroului european de statistică Eurostat, anunţă zf.ro.
Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) şi-au redus luna trecută ponderea investiţiilor de pe pieţele externe la 23,1% din portofoliu, de la 25,6% în luna iulie, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Astfel, fondurile pensii private obligatorii ajunseseră la o pondere a plasamentelor în statele din UE la 25,6% din portofoliu, în iulie, comparativ cu 20% în decembrie 2008, scrie wall-street.ro.
Alte titluri importante din economie
Kaspersky Romania: Dupa alegeri, guvernantii vor ridica presul si se va