Provocările îi sunt motorul existenţei, şi vede schimbarea nu ca prostituţie profesională ci transformare şi experienţe în plus Opt ani de sport – tenis, handbal, volei, baschet şi atletism – au fost o primă etapă în viaţa Mariei Suciu, care i-au dezvoltat spiritul de competiţie şi de responsabilitate. „Aşa înveţi că un lucru bun e unul bine făcut, punând în practică aptitudinile”, afirmă Maria. A urmat contactul cu lectura, cu sistematizarea informaţiei, la liceul pedagogic, aflând că există şi altfel de performanţă decât cea fizică. „Factorul ce mă defineşte este concursul de împrejurări. Dovadă că în facultate am văzut un anunţ că se oferă posturi în presă. Îmi plăcea să scriu, dar nu am rămas, la acel cotidian, decât câteva luni. Atunci am considerat presa o «pălărie» prea mare, însă astfel am înţeles comunicarea”, spune Maria.
În paralel a fost voluntar la o fundaţie teatrală, cu proiecte de pantomimă, primele sale încercări creative. „Am câştigat apoi un loc doi la un concurs de creaţie, iar firma organizatoare m-a angajat pe partea de comunicare. Între timp mi-am făcut moftul de a studia doi ani Teatrologia la Universitatea de Artă Teatrală, intrând în mediul artistic”, susţine Maria Suciu, o impulsivă ce acţionează in funcţie de oportunităţile de moment.
Un autodidact creativ
După patru ani de muncă la o multinaţională, ca PR şi la marketing, s-a transferat, fără ezitare, la o firmă locală, la softuri. „Fără o pregătire sistematică în calculatoare, am furat meserie de la colegi, însă 99% sunt un autodidact. Poate ăsta e şi un defect, căci rişti să te transformi într-un individualist, ajungând să crezi că lucrurile sunt bune doar dacă le faci tu”, recunoaşte cu sinceritate Maria. Firma a dezvoltat un soft, pentru export, de control al părinţilor asupra activităţii pe calculator a copiilor.
„Ne-am g