Am primit de la cititori! Testează-le reţetele! Luminiţa Iamandiu, o cititoare a Libertăţii, îţi propune o reţetă specială. Ruladă cu mere
Ingrediente umplutură: 1 kg mere, 150 g zahăr, scorţişoară. Coca nr. 1: o cană cu apă, un praf de sare, 3 linguri ulei, făină. Coca nr. 2: 1/2 pachet de margarină, făină cât cuprinde.
Preparare: Merele se curăţă, se dau pe răzătoare şi se călesc cu zahărul şi cu scorţişoara. Se prepară coca nr. 1, amestecându- se apa cu 3 linguri de ulei, un praf de sare şi făină cât cuprinde. Pentru coca nr. 2 se amestecă margarina cu făină, până devine un aluat bun de întins. Se întinde coca 1 şi, peste ea, coca 2. Se rulează împreună şi se taie în patru bucăţi. Fiecare bucată se întinde separat, apoi se pune umplutura şi se formează câte o ruladă. Se ung pe deasupra cu ou, se presară cu zahăr şi se bagă la cuptor. Se lasă 20 de minute.
Carne de pui cu garnitură de cartofi şi salată de ardei copţi
"Dragi prietene, o să vă scriu şi eu o reţetă simplă, în speranţa că va produce bucurie în vreo casă şi vreunei tinere gospodine! Poftă bună şi succes!", Cătălina.
Ingrediente: pulpe sau aripioare de pui, cartofi (câte doi pentru fiecare porţie), ardei graşi, roşii, o jumătate de lămâie sau o lingură cu oţet, ulei de măsline, mere, usturoi, ardei iute, cimbru, sare, piper, Delikat.
Preparare: Se aleg pulpe sau aripioare de pui şi se lasă 3 ore la marinat, într-un sos preparat din ulei de măsline, zeama de la o lămâie şi cimbru. Separat, într-un vas de Jena (sau o tavă obişnuită) se pune puţin ulei şi se aşază carnea de pui marinată şi bine condimentată.
Se adaugă mere tăiate cubuleţe şi usturoi dat pe răzătoare, apoi vasul se bagă în cuptor la foc mic, acoperit cu folie de aluminiu.
În alt vas se fierb cartofii în coajă, iar când sunt gata se lasă la răcit, se decojesc şi se ung cu Delik