Fanii autorului „Codul lui Da Vinci” s-au îmbulzit de la 4 dimineaţa pentru a pune mâna pe o copie a ultimului său roman, „The Lost Symbol”, tipărit în primă ediţie într-un număr record de 5 milioane de exemplare. Ultima producţie literară a lui Brown, lansată la 6 ani distanţă faţă de ultima, a devenit un fenomen internaţional şi sunt şanse ca acesta să fie una dintre cele mai bine vândute cărţi din toate timpurile. Lansarea a ţinut marţi pest
Fanii autorului „Codul lui Da Vinci” s-au îmbulzit de la 4 dimineaţa pentru a pune mâna pe o copie a ultimului său roman, „The Lost Symbol”, tipărit în primă ediţie într-un număr record de 5 milioane de exemplare.
Ultima producţie literară a lui Brown, lansată la 6 ani distanţă faţă de ultima, a devenit un fenomen internaţional şi sunt şanse ca acesta să fie una dintre cele mai bine vândute cărţi din toate timpurile.
Lansarea a ţinut marţi peste 190 de librării deschise până după miezul nopţii, fiind cel mai mare eveniment de gen după apariţia ultimului volum din „Harry Potter” în 2007. Cartea este de mult timp pe primul loc în topul celor mai aşteptate cărţi de pe Amazon.com, numărul de fani de pe pagina de Facebook a autorului este de peste 600.000, iar editura Random House a hotârăt să tipărească, în priemieră, 5 milioane de exemplare din prima ediţie.
Serete şi mituri masonice
Deşi Waterstones Piccadilly, cea mai mare librărie din Londra, îşi deschide porţile la 7 dimineaţa, fanii celebrului autor au stat la coadă începând cu ora 4 dimineaţa pentru a pune mâna pe una dintre cele 200 de copii cu semnătura autorului. Aşa cum ne-a obişnuit, Brown atinge şi de data aceasta un subiect controversat şi foarte uşor de marketat, luat din mitologia masonică.
„Simbolul pierdut” este un roman-puzzle de 509 pagini construit în jurul unei legende masonice: în Washington DC este ascunsă o hartă secret