Guvernul a decis să reorganizeze agenţiile după ce a constatat că numărul de angajaţi a crescut nejustificat, iar veniturile proprii sunt utilizate pentru iahturi, sedii şi acordări de prime, economiile rezultate din restructurare fiind estimate la 220 milioane lei anual, a afirmat premierul Boc. Premierul a arătat, în plenul Parlamentului, că agenţiile guvernamentale au devenit, de-a lungul ultimilor ani, un "sistem de rentă" pentru clientela politică şi şi-au pierdut pe parcu
Guvernul a decis să reorganizeze agenţiile după ce a constatat că numărul de angajaţi a crescut nejustificat, iar veniturile proprii sunt utilizate pentru iahturi, sedii şi acordări de prime, economiile rezultate din restructurare fiind estimate la 220 milioane lei anual, a afirmat premierul Boc.
Premierul a arătat, în plenul Parlamentului, că agenţiile guvernamentale au devenit, de-a lungul ultimilor ani, un "sistem de rentă" pentru clientela politică şi şi-au pierdut pe parcursul anilor raţiunea de a exista. Conform datelor prezentate de Boc, numărul angajaţilor din administraţia centrală a crescut de la 159.000 persoane, în 2004, la 218.000 salariaţi, în 2008, într-o structură în care numărul experţilor este de 40-60% din totalul personalului, restul de angajaţi reprezentând suportul tehnico-administrativ.
"Adio iahturi, adio maşini de lux"
Şeful Guvernului a mai reclamat faptul că nu există un mecanism de control al taxelor şi tarifelor percepute de către autorităţile şi agenţiile guvernamentale, iar banii colectaţi din această sursă, reprezentând veniturile proprii ale acestor instituţii, au fost utilizaţi pentru achiziţionări de sedii şi mobilier, precum şi pentru acordarea de prime şi sporuri care "depăşesc cu mult limita bunului simţ".
El a arătat că este necesar să fie oprit această risipă, prin proiectul de lege pentru reorganizarea agenţiilor, promova