Numele Swarovski se află pe buzele tuturor împătimiţilor de modă, iar celebrele cristale sunt nelipsite de pe obiectele vestimentare ce se vor elegante şi opulente în acelaşi timp. Iată istoria celebrităţii numelui şi bijuteriilor Swarovski.
La sfârşitul secolului al XIX-lea, Daniel Swarovski, un cetăţean al Imperiului Austro-Ungar, a reuşit să părăsească ţara şi să ia cu el secretul unei noi tehnici extraordinare de tăiere şi şlefuire a cristalelor. Câţiva ani mai târziu, cristale tăiate impecabil, în forme ingenioase şi elegante, împodobeau degetele, urechile şi decolteurile celor mai frumoase şi celebre femei din lume. Începând din acel moment, bijuteriile cu cristale Swarovski au fost recunoscute în mod oficial drept înlocuitori de seamă pentru podoabele cu pietre preţioase.
În prezent, bijuteriile cu cristale Swarovski sunt de multe ori mai scumpe decât cele ornate cu smaralde, diamante sau safire. Iar cea de-a cincea generaţie de moştenitori ai lui Sir Daniel Swarovski încă păstrează cu sfinţenie secretul procedeului de tăiere şi fabricare a nepreţuitelor cristale, care sunt şi acum pe primul loc în clasamentul obsesiilor pasionaţilor de modă.
Povestea lui Daniel Swarovski
În anul 1891, ingeniosul austriac, un violonist fără succes care a ales să înveţe şi tainele ingineriei, a reuşit să inventeze şi să patenteze o maşinărie care şlefuia cristalele naturale rapid şi fără cusur. Pietrele astfel procesate erau atât de strălucitoare încât Daniel Swarovski şi-a dat seama că trebuia să-şi părăsească meleagurile natale dacă voia ca tehnologia inventată de el să nu fie furată de bijutierii rivali.
Swarovski s-a mutat în oraşul Wattens, din Austria, unde s-a căsătorit şi a continuat să îşi îmbunătăţească invenţia. După o muncă asiduă de 20 de ani, ajutat de fiii săi, Swarovski a pus la punct o nouă metodă de fabricare şi şl