Cand membrii unui cuplu se plang de racirea relatiei sau de lipsa de comunicare, ei ar trebui sa se gandeasca mai bine daca nu cumva acestea sunt de fapt efectele unei indepartari de proprii parinti.
Oamenii care se indeparteaza de familia in care s-au nascut dezvolta aceasta tendinta de a se distanta de partenerul de viata si chiar de propriii copii, scrie The Christian Science Monitor.
In astfel de cazuri, o apropiere de parinti si de socri poate salva deseori o casnicie.
Statisticile arata ca in ziua de astazi tinerele cupluri au o viata mult mai tumultoasa decat cea dusa de generatiile anterioare, motiv pentru care de cele mai multe ori sunt nevoite sa plece din casa parinteasca si sa isi organizeze viata de familie dupa alte principii si intr-un alt ritm.
Programul extrem de incarcat al omului modern duce automat la o lipsa de timp cronica, din cauza careia, din nefericire, relatiile cu parintii ajung pe lista obligatiilor de familie, ba chiar pe unul dintre ultimele locuri.
Conform sursei citate, spre deosebire de Statele Unite, situatia este ceva mai buna in multe din tarile europene unde se mai pastreaza inca traditia ca doua sau chiar trei generatii sa locuiasca sub acelasi acoperis sau macar in apropiere.
De ce ii evitam?
Un telefon, o felicitare sau o vizita scurta din cand in cand am putea totusi sa le facem parintilor. Atunci de ce ii evitam? Argumentul principal invocat de cei mai multi dintre noi este ca parintii nostri privesc viata cu totul altfel iar o intalnire cu ei se incheie inevitabil cu o disputa.
Nu avem aceeasi viziune asupra modului de a castiga bani, de a evolua pe scara sociala, de a intretine relatii cu prietenii sau de a ne creste copiii. Asa se face ca ne vedem nevoiti fie sa ripostam la ceea ce au ei de spus, fie sa tacem si sa strangem din