Numărul slujbelor desfiinţate în ţările Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) din cauza crizei ar putea atinge 25 de milioane în 2010. Numărul locurilor de muncă desfiinţate în statele membre ale OCDE din cauza recesiunii economice ar putea ajunge la 25 milioane de posturi până la sfârşitul anului 2010, în condiţiile în care şomajul din acest grup se apropie de 10%, potrivit unui raport publicat miercuri de organizaţie. În raport se arată că 15 m
Numărul slujbelor desfiinţate în ţările Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) din cauza crizei ar putea atinge 25 de milioane în 2010.
Numărul locurilor de muncă desfiinţate în statele membre ale OCDE din cauza recesiunii economice ar putea ajunge la 25 milioane de posturi până la sfârşitul anului 2010, în condiţiile în care şomajul din acest grup se apropie de 10%, potrivit unui raport publicat miercuri de organizaţie.
În raport se arată că 15 milioane de posturi au fost desfiinţate între sfârşitul anului 2007 şi iulie 2009, iar alte zece milioane de persoane şi-ar putea pierde slujbele până la sfârşitul lui 2010, în pofida semnelor de îmbunătăţire a situaţiei, transmite Reuters.
„Există riscul major ca o mare parte din creşterea şomajului să devină de natură structurală. Economia mondială îşi revine, dar şomajul este cea mai importantă problemă a actualei crize”, a declarat secretarul general al OCDE, Angel Gurria. El a spus, într-o conferinţă de presă, că guvernele nu se pot declara victorioase, odată cu îmbunătăţirea indicatorilor economici, şi nu pot presupune că revenirea la creştere a PIB-ului va rezolva problema şomajului.
Spania, Irlanda şi SUA au cele mai mari probleme
Şomajul din statele OCDE a urcat la 8,5% în iulie, cel mai ridicat nivel de după cel de-al doilea război mondial, de la 5,5% la sfârşitul lui 2007, se arată în raport.