Sushi se poate clasifica în trei tipuri principale: Nara-sushi, Nama Nari - sushi (denumit şi Nama - Nare-sushi) şi Haya-sushi. Este adevărat că sushi este reprezentativ pentru bucătăria Japoniei, dar originile sale sunt regăsite la sfârşitul secolului al II-lea î.Ch. în China.
Era făcut din peşte sărat fermentat în orez lucios sau mat. În acele timpuri, numai carnea de peşte era mâncată. Orezul nu era important. În Japonia, acest tip de sushi a fost numit Nare-sushi. Timpul de fermentaţie putea fi între unu şi trei ani. În timpul secolul al XV-lea a fost "inventat" Nama-Nari-sushi. Nu avea un timp atât de mare de fermentaţie ca şi Nare-sushi. După o lună de fermentaţie, orezul era încă proaspăt, dându-i peştelui un gust mai bogat şi, pentru prima dată, orezul a fost mâncat o dată cu peştele. Nare-zushi şi Nama-Nari-zushi erau folosite pentru stimularea fermentaţiei gastrice. În secolul al XVI-lea, au fost "inventate" Sake-zushi, Bara-zushi şi Saba-zushi. Acestea sunt derivate din Nama-Nari-sushi. Sake-sushi era pregătit pentru cei care sperau să vadă florile de cireş primăvara, fiind preparat din vin dulce de orez şi un mix roz de orez. Bara-sushi era făcut în timpul festivalului primăverii.
Sushi se poate clasifica în trei tipuri principale: Nara-sushi, Nama Nari - sushi (denumit şi Nama - Nare-sushi) şi Haya-sushi. Este adevărat că sushi este reprezentativ pentru bucătăria Japoniei, dar originile sale sunt regăsite la sfârşitul secolului al II-lea î.Ch. în China.
Era făcut din peşte sărat fermentat în orez lucios sau mat. În acele timpuri, numai carnea de peşte era mâncată. Orezul nu era important. În Japonia, acest tip de sushi a fost numit Nare-sushi. Timpul de fermentaţie putea fi între unu şi trei ani. În timpul secolul al XV-lea a fost "inventat" Nama-Nari-sushi. Nu avea un timp atât de mare de fermentaţie ca şi N