În urma tragediilor provocate de aceste autovehicule, agenţii de la Circulaţie şi inginerii RAR au demarat o campanie de verificare. La filtrele de până acum s-au descoperit în special microbuze cu scaune montate în plus sau cu tahometre în neregulă. Unul din şoferi a declarat că microbuzul cu 13 locuri este „de familie”, nu pentru transportul public de persoane. Întrucât controalele au fost anunţate, patronii firmelor de transport şi-au luat măsuri de siguranţă
Acţiunile de control a microbuzelor a început ieri. Un filtru format din echipaje ale Poliţiei Rutiere şi unul al Registrului Auto Român s-a instalat la intrarea în Feldioara şi s-au să tragă pe dreapta conducătorii auto. „Captura zilei” a fost un microbuz care transporta copiii de la Braşov la Feldioara. Deşi era de 9 persoane, vehiculul a fost „tunat” cu patru scaune în plus, pentru creşterea profitului.
Prins cu musca pe căciulă, şoferul a început să se sucească. „Nu eu le-am montat acolo, nu e maşina mea. Nu ştiu de ce au fost montat acele scaune în plus. Nu e un microbuz destinat transportului e pentru copii, dar transport copii ocazional. Nu folosesc acele locuri în plus, ele nu sunt prevăzute pentru transport de persoane. E o maşină de familie şi o folosim doar în acest scop”, a declarat şoferul.
În general nu au
defecţiuni mari
„Defecţiuni majore nu au, pentru că sunt maşini relativ noi. Dar montează banchete în plus, transportă persoane în picioare”, a declarat Sergiu Fulea, inginer Supraveghere Parc Naţional de vehicule, o structură din cadrul Registrului Auto Român, explicând ce au descoperit în neregulă la microbuzele controlate.
Autovehiculul efectua curse pe tronsonul Braşov – Feldioara. Deşi şoferul susţinea că este un microbuz familial care nu făcea transport public, în autovehicul erau copii cât pentru o mamă eroină. Cel mai probabil, nu er