Bursa locala a revenit ieri pe scadere, cele mai afectate fiind societatile financiare care au pierdut aproape 2,1% fata de referinta. Principalele zece companii din piata au inchis aproape in stationare, cu un avans de doar 0,03% fata de referinta. In vreme ce companiile din sectorul energetic au inregistrat o corectie moderata, de 0,2%.
Brokerii apreciaza ca piata va evolua incert in perioada urmatoare, tendinta generala fiind una de consolidare, pe fondul reducerii variatiilor zilnice si al cresterii volumelor, si ca rezultatele financiare la trimestrul al treilea ar putea alimenta optimismul investitorilor, ceea ce s-ar traduce mai departe intr-o tendinta de crestere, cu aprecieri ceva mai temperate decat cele din vara insa.
"Cred ca noua sursa de energie pentru pietele de capital vor fi in perioada urmatoare rezultatele financiare la trimestrul al treilea, care daca vin peste asteptari, pot inscrie Bursa pe un trend ascendent. Nu cred insa ca aprecierile vor fi la fel de puternice precum cele din vara, vor fi ceva mai temperate. Pana atunci ma astept la o asezare a preturilor, pe volume ceva mai ridicate", a declarat Liviu Avram, directorul de tranzactionare din cadrul Piraeus Securities.
SIF-urile au inregistrat corectii care au variat intre 0,8% pe SIF Banat-Crisana (SIF1) si 2,7% pe SIF Transilvania (SIF3). Titlurile SIF Oltenia (SIF5) au ocupat prima pozitie in topul tranzactiilor, cu un volum de peste 11,6 milioane de titluri, actiunile societatii financiare inregistrand o corectie de 2,4% fata de referinta, atingand astfel pretul de 1,23 lei/actiune. Parlamentarii au amanat ieri discutia privind ridicarea pragului de detinere la SIF-uri, ceea ce i-a facut pe investitori sa vanda din actiuni ca sa isi marcheze profiturile.
Tot in sectorul financiar, actiunile Broker Cluj au pierdut 2,2% fata de referinta, in timp ce actiunile societ