Condimentele nu sunt intodeauna benefice pentru sanatatea ta daca sunt consumate in exces. In medicina naturista insa, condimentele au multiple intrebuintari curative.
Piperul, scortisoara, cuisoarele, usturoiul sau ghimbirul sunt doar cateva condimente care nu dauneaza sanatatii atunci cand sunt folosite corespunzator, dupa sfatul medicului tau naturist, ci dimpotriva, informeaza suite101.com.
Scortisoara se foloseste ca tratament impotriva febrei, nasului infundat si simptomelor asociate racelii si sinuzitei.
Poate fi folosita si pentru eliberarea digestiei si eliminarea parazitilor intestinali.
Proprietatile astringente si antibacteriene o recomanda pentru tratarea micilor zgarieturi si julituri.
Se aplica praful direct pe rana si se acopera cu un bandaj pentru a mentine zona curata, iar in cateva ore rana va prinde coaja.
Pentru perioadele stresante, scortisoara face minuni. Ajuta la concentrare si elimina oboseala mentala si fizica.
Imbunatateste memoria, atunci cand se consuma regulat, impreuna cu miere, iar uleiul esential este perfect pentru masajul relaxant.
Cuisoarele
Picante, cu un gust usor iute, cuisoarele se folosesc pentru condimentarea mancarii, dar si in industria cosmetica, la producerea parfumurilor.
Cuisoarele pot fi folosite cu succes pentru a improspata mirosul camerei tale, dar si pentru indepartarea respiratiei urat mirositoare.
Mult timp s-au folosit pentru asigurarea sanatatii orale, ca un remediu impotriva dintilor sensibili, afectati de carii si bacterii.
Impreuna cu uleiul de susan, poate fi folosit in tratarea otitelor. Doua picaturi din amestec in urechea afectata, iar infectia de la nivelul urechii va disparea in doar cateva zile.
Muscaturile suparatoare de insecte nu mai sunt o prob