Este singura creatoare a unor păpuşi româneşti pentru copii, care se vând în aceeaşi încăpere în care părinţii vin să cumpere uniforme şcolare. Citeşte şi:
Timişoara: Prâslea cel voinic şi merele de aur din pluş
Timişoara: Şcoală cu bentiţe, pantalonaşi sau fustiţe
PROFIL
Născut. 2 noiembrie 1956, Gâlgăul Almaşului.
Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Design.
Experienţă. Designer vestimentar, şef contabil.
Familie. Căsătorită, doi copii.
Într-o după-amiază din `91, Leontina Prodan asista neputincioasă la discuţia unor fetiţe de clasa a VII-a cu o vânzătoare, în care elevele nu îşi permiteau să cumpere uniforme pentru festivitate cu preţul mare care era afişat. „Atunci le-am spus că eu pot să le fac un compleu cu un preţ mai mic decât cel din magazin şi din materiale naturale”, a descris Leontina.
Şi nu a trecut mult timp până ca Leontina să înceapă producţia de uniforme şcolare, pe care le-a recomandat în magazin sub descrierea „compleu şcolar”. „Nu s-au vândut nicicum, dar când le-am spus compleu de fete sau compleu de băieţi au venit cererile, că se cumpărau toate”, a adăugat Leontina.
Colaborări cu şcoli şi licee
Cum copiii ei erau la Colegiul Naţional Bănăţean, Leontina nu a ezitat să discute direct cu directorul liceului, copiii şi părinţii, pentru a pune la cale misiunea „uniforme şcolare la şcolile de elită”.
După multe negocieri cu cele trei părţi, s-a căzut de acord cu privire la designul uniformei, iar producţia nu a încetat să se oprească nici la 17 ani de la acea discuţie. „Şi nu m-am oprit, am făcut astfel la toate şcolile, iar Loga, Shakespeare şi Economic au optat pentru impunerea purtării uniformei şcolare”, a spus singurul designer care oferă uniforme şcolilor din Timişoara.