Guvernul si-a asumat raspunderea pe legea educatiei nationale asa cum a fost adoptata de Executiv si trimisa la parlament, a declarat joi premierul Emil Boc, aflat intr-o vizita in Italia. Acesta este raspunsul primului ministru la acuzatiile potrivit carora asumarea raspunderii a fost facuta pe o lege incompleta din cauza omiterii amendamentului care interzice demnitarilor ca sa fie rectori.
In ceea ce priveste solicitatea mai multor lideri PD-L cu privire la demiterea ministrului Educatiei, Boc a afirmat ca "remanierile se fac, nu se discuta". Decizia unei eventuale demiteri a ministrului ar putea fi luata in urma unei evaluari facuta de primul-ministru.
"Vreau sa lamuresc un lucru foarte clar, pentru ca vad ca exista o disputa a unora sau a altora cu privire la angajarea raspunderii pe legea educatiei. Guvernul si-a asumat raspunderea pe legea educatiei asa cum a fost ea adoptata in guvern si trimisa la parlament. La aceasta lege ne referim", a precizat premierul.
Emil Boc sustine ca in cazul in care exista probleme, de acestea este responsabil personalul administrativ. "Daca exista probleme tehnice, repet tehnice, care vizeaza necorelari de articole, acestea se fac de catre personalul administrativ, dar in rest nu exista alte forme ale legii educatiei", a declarat Emil Boc.
Intre timp, de pe site-ul Guvernului a disparut complet proiectul de lege a educatiei nationale, link-ul unde ar fi trebuit sa fie accesibila ducind la proiectul de lege a salarizarii unitare. Guvernul si-a asumat raspunderea pe legea educatiei nationale asa cum a fost adoptata de Executiv si trimisa la parlament, a declarat joi premierul Emil Boc, aflat intr-o vizita in Italia. Acesta este raspunsul primului ministru la acuzatiile potrivit carora asumarea raspunderii a fost facuta pe o lege incompleta din cauza omiterii amendamentului care interzice