Fondul belgian CVC Capital Partners negociaza cu peste zece banci cu scopul de a obtine finantare pentru a cumpara operatiunile si activele grupului Anheuser-Busch InBev (AB InBev) din Europa Centrala si de Est si a obtinut angajamente pentru imprumuturi in valoare totala de peste 500 de milioane de euro.
Printre institutiile de credit implicate in discutii se numara mai multe banci prezente pe piata belgiana, printre care ING, KBC si BNP Paribas Fortis, dar si Barclays, Erste, HSBC, Intesa Sanpaolo, JPMorgan Chase, KFW, Mediobanca, Societe Generale, UniCredit si West LB, potrivit cotidianului belgian De Standaard.
CVC Capital Partners este singurul ofertant in procesul de vanzare a celor 11 fabrici de bere detinute de AB InBev in regiune, pe care doreste sa le preia pentru circa doua miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate discutiilor.
AB InBev, cel mai mare producator de bere din lume, a anuntat ca doreste sa vanda operatiuni si active de 7 miliarde de dolari, pentru a rambursa o parte din datoriile de 45 de miliarde de dolari ale grupului.
Fuziunea dintre Anheuser-Busch (SUA) si InBev (Belgia), finalizata la sfarsitul anului trecut, a costat 52 de miliarde de dolari si a fost finantata in proportie de peste 80% prin credite, asumate de grupul nou format.
Operatiunile AB InBev in Europa Centrala si de Est includ fabrici de bere in Cehia, Ungaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Bulgaria si Romania.
In Romania, AB InBev detine doua fabrici de bere, la Ploiesti si Blaj. InBev Romania s-a format in anul 2007, prin fuziunea Interbrew Romania cu Interbrew Efes Brewery.
Fondul belgian CVC Capital Partners negociaza cu peste zece banci cu scopul de a obtine finantare pentru a cumpara operatiunile si activele grupului Anheuser-Busch InBev (AB InBev) din Europa Centrala si de Est si a obtinut angajamente pentru imprumuturi in v