Heineken România va închide în luna octombrie secţiile de malţ ale fabricilor de bere de la Haţeg, Craiova şi Miercurea-Ciuc, măsură care va duce la disponibilizarea a 61 de angajaţi, a anunţat, joi, compania. Potrivit producătorului de bere, un studiu realizat de companie a arătat că fabricarea malţului se realizează cu costuri foarte mari, ca urmare a consumului mare de energie şi apă. Totodată, ţinând cont de standardele existente, capacitatea celor trei secţii de
Heineken România va închide în luna octombrie secţiile de malţ ale fabricilor de bere de la Haţeg, Craiova şi Miercurea-Ciuc, măsură care va duce la disponibilizarea a 61 de angajaţi, a anunţat, joi, compania.
Potrivit producătorului de bere, un studiu realizat de companie a arătat că fabricarea malţului se realizează cu costuri foarte mari, ca urmare a consumului mare de energie şi apă. Totodată, ţinând cont de standardele existente, capacitatea celor trei secţii de malţ este relativ scăzută, iar achiziţionarea de malţ de la furnizori va elimina aceste costuri şi, în plus, va garanta obţinerea calităţii dorite.
„Orientarea către furnizori de malţ, cu echipamente de producţie mai moderne, va contribui la realizarea acestui obiectiv. În plus, ne va permite să ne concentrăm asupra activităţii noastre de bază, fabricarea unei beri de înaltă calitate”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al Heineken România, Jan Derck van Karnebeek.
Compania a înregistrat în primul semestru o creştere cu 12% a cifrei de afaceri la 436 milioane de lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Heineken România deţine cinci fabrici de bere la Constanţa, Craiova, Haţeg, Miercurea-Ciuc şi Târgu Mureş şi are 1.300 de angajaţi. Portofoliul de mărci acoperă toate segmentele pieţei: Heineken, Ciuc, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gösser, Schlossgold, Silva, Ga