Toţi cei care l-au cunoscut la Eforie pe Nicu Constantin i-au prevăzut viitorul de artist. În copilărie dădea spectacole în casa părintească din Eforie Sud. În tinereţe, Nicu Albanezu’ făcea spectacol singur în parcul de la Cazino. Familia lui Nicu Constantin a fost printre primele care au populat Eforia, la începutul secolului trecut. Înaintea noilor proprietari de parcele din viitoarea staţiune turistică, în Carmen Sylva - cum se numea oraşul Eforie - au venit meşterii constructori care să le ridice vilele.
Aşa a ajuns aici tatăl actorului, Teodor, de origine albanez, zidar de meserie. Mama actorului, Ecaterina, era aromâncă. Unul dintre proprietari, care erau majoritatea bucureşteni, i-a îndrăgit atât de mult, încât le-a dat casa în grijă.
„Era o familie modestă, dar de omenie. Oameni de încredere, aşa erau cu toţii. Eu am copilărit cu fraţii lui mai mari, iar Nicu a crescut sub ochii noştri. Mamele noastre erau cele mai bune prietene. Pe mama mea, Angela, o pomenea mereu în interviurile lui. N-a lipsit de la înmormântarea ei“, povesteşte constănţeanul Alexandru Panait, ajuns la o vârstă venerabilă. Omul nu-şi stăpâneşte lacrimile când se gândeşte la vremurile trecute: „Dacă s-a dus şi Nicu...“
Spectacol asigurat, cu „Violete pentru fete“
Nicu Constantin era o figură încă din copilărie, spun cei care l-au cunoscut şi care nu se îndoiau că băiatul - care pe atunci nu purta ochelarii ce aveau să-i devină marcă distinctivă - avea să devină artist.
Când se strângeau toţi acasă la familia Constantin, viitorul artist avea rezervat un moment special în care interpreta ceva - de regulă, piesa lui favorită: „Violete pentru fete“.
„Avea o voce frumoasă, puternică, chit că avea doar 5-6 anişori. Toată ziua cânta melodia asta. Avea talent, îi plăcea să vorbească, să glumească, să se afle printr