* este opinia parlamentarilor de Brăila * ei au însă păreri diferite în ceea ce priveşte amploarea neajunsurilor legii şi dacă acestea ar motiva votarea unei moţiuni de cenzură
Parlamentarii brăileni sunt de acord că ar fi fost de dorit ca legea salarizării unice în domeniul bugetar, pentru care Guvernul Boc şi-a asumat marţi răspunderea, să fi fost discutată pe comisii şi abia apoi dezbătută în Parlament, unde ar fi putut fi îmbunătăţită substanţial. Ei au însă opinii diferite privind posibilitatea reală de a se proceda în acest mod, social-democraţii invocând urgenţa determinată de existenţa unui acord cu FMI, care trebuie respectat.
Astfel, senatorul PSD Ion Rotaru crede că legea salarizării unice este bună, ca principiu, dar poate fi şi mai bună, ca prevederi concrete: "Din punctul meu de vedere, aceasta nu trebuia să treacă prin asumarea răspunderii, ci era necesară o dezbatere largă şi armonizarea prevederilor cu propunerile celor implicaţi. Spun asta pentru că există destule profesii şi ocupaţii care nu figurează în grila da salarizare. Ce este bine e că poate fi şi chiar va fi modificată, pentru remedierea unor greşeli, dintre care cele mai puţin importante sunt cele de ortografie. Ca intenţie este bună, dar ca modalitate de rezolvare a problemelor, nu le-a rezolvat. În privinţa votului la discutarea moţiunii de cenzură, eu, personal, pot să am o părere, dar probabil că voi vota la fel ca întreg grupul parlamentar al PSD. Ideea pe care se merge este că nu e de dorit o rupere a coaliţiei de guvernământ acum, în prag de alegeri, pentru că s-ar ajunge la instabilitate, iar vina ar fi aruncată tot pe umerii PSD". Întrebat dacă ştie cam ce indemnizaţie va avea, conform noii legi a salarizării unice, senatorul ne-a declarat că va fi cam la acelaşi nivel cu cea actuală.
Deputatul PSD Mihai Tudose este şi el de părere că legea salarizării u