O sampanie trebuie sa indeplineasca mai multe criterii pentru a fi la inaltime: trebuie sa fie produsa in Franta, in regiunea Champagne, sa fie produsa din strugurii potriviti, sa fie dulce, dar doar atat cat trebuie, si nu in ultimul rand trebuie sa fie scumpa.
Armand de Brignac, produsa de familia Cattier, a carei experienta in industrie se cuantifica in secole, indeplineste toate aceste cerinte si chiar ceva mai mult.
Intr-un castel din Franta, intr-un sat uitat de lume, Chigny-le-Roses din regiunea Champagne, se produce, in totalitate manual, Armand de Brignac, o sampanie frantuzeasca, recunoscuta pentru traditia procesului de productie lipsit de orice urma de tehnologie de ultima generatie. Timpul nu si-a pus amprenta asupra activitatii familiei Cattier in domeniu, ce dateaza din 1763. Desi tehnologia a revolutionat procesul de productie al sampaniei, in cazul Armand de Brignac aceleasi tehnici traditionale de colectare a strugurilor si de imbuteliere a sticlelor din urma cu mai mult de 200 de ani sunt utilizate si in prezent.
Strugurii Premier si Grand Cru sunt culesi manual, dupa care urmeaza un proces de fabricatie supervizat de Jean Jacques Cattier si de fiul sau, Alexandre Cattier. O parte din productia fiecarei recolte este invechita si pastrata pentru a fi amestecata cu mustul proaspat, acesta fiind unul dintre secretele care asigura constanta calitatilor sampaniei de la an la an. Dupa procesul clasic de remuage - rasucirea zilnica a fiecarei sticle pentru depunerea sedimentelor, urmeaza inghetarea gatului sticlei, pentru eliminarea sedimentelor.
Rezultatul este un cuvee disponibil in trei variante: Brut Gold, Rose si Blanc de Blancs. Sampania Armand de Brignac a fost lansata si in Romania luna aceasta.
O sampanie trebuie sa indeplineasca mai multe criterii pentru a fi la inaltime: trebuie sa fie produsa in Franta, in regiune