Cu două săptămâni înainte ca studenţii să se întoarcă la şcoală, la Universitatea “Spiru Haret” înscrierile sunt în toi, inclusiv pentru programele de studiu ID (învăţământ la distanţă). Şi asta în ciuda faptului că funcţionarea acestor specializări este interzisă prin lege!
În urmă cu o lună, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care fixa măsurile de intrare în legalitate a USH. Imediat după această reglementare, experţi ai Ministerului Educaţiei au început să monitorizeze instituţia. Nimeni nu ne poate spune însă în ce a constat această supraveghere, atât timp cât la “Spiru” înscrierile la specializările ID se fac în continuare pe bandă rulantă.
“Atât timp cât există procese în derulare, iar instanţele ne dau dreptate, nu ne interesează ce spune Ministerul (n. red. Educaţiei)”, ne-a declarat George Nicolau, purtător de cuvânt al universităţii.
Pe de altă parte, ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a ameninţat că, în cazul în care USH nu va intra în legalitate, va declanşa procedurile de lichidare a instituţiei. Însă, până atunci, ce se întâmplă cu persoanele care au achitat taxe de înscriere, rate sau au dat chiar banii pentru întregul an şcolar?!
«Studenţii nu sunt acceptaţi la alte universităţi»
Speriaţi de scandalul referitor la Universitatea “Spiru Haret”, mulţi studenţi la ID au început deja să demareze procedura de transfer la alte facultăţi, sau chiar la alte instituţii de învăţământ superior.
“Studenţii nu sunt acceptaţi la alte universităţi. Multe instituţii refuză să-i primească pe cei de la «Spiru». De asemenea, există firme care nu vor să angajeze absolvenţi de la această universitate”, ne-a declarat Constantin Sledz, preşedintele Asociaţiei Absolvenţilor “Spiru Haret”.
16.000 de directori de şcoli, demişi
Ministrul Ecaterina Andronescu a emis un ordin prin care dispune revocarea, în 48 de ore, a t