Ancheta finalizată ieri cu arestarea unor falsificatori de carduri, printre care se numără şi „beizadeaua” Iustin Covei, întăreşte ideea că românii excelează în astfel de infracţiuni. Sursa: Reuters
„În primul rând, îţi trebuie în jur de 10.000 de lire sterline ca să-ţi iei echipamentul. Un laptop special şi celelalte gadgeturi. La «gura» bancomatului se pune «pisicuţa» (dispozitivul de citire a datelor de pe carduri)”.
"Te duci la bancomate din astea, de «la ţară», nu în centru, noaptea, ca să nu te vadă poliţia când le instalezi. Aştepţi în jur de 24 de ore, ca să citească de pe cardurile folosite şi să înregistreze PIN-ul celor care scot bani. Apoi poţi să faci carduri din cartele de telefoane goale şi poţi să scoţi 500 de lire pe zi"
„Reţeta” de mai sus e descrisă de un tânăr din Bacău, care a cunoscut în cartier, printre prieteni, „băieţi deştepţi” a căror ocupaţie a fost, o bună bucată de vreme, furtul cu carduri bancare false, în Marea Britanie, una dintre destinaţiile preferate de aceşti infractori. Cei mai mulţi sunt tineri şi nu lucrează pentru ei, ci pentru „alţii”.
Jocurile pe la ban comate nu se fac cu reguli venite „din stradă”, ci de undeva de mai sus, lasă să se înţeleagă băiatul. „Acuma, dintre băieţi sunt mulţi închişi, că au început să-i prindă de prin 2007 încoace”, spune el. De altfel, Bacăul a şi fost prezentat într-un documentar difuzat recent de un post de televiziune ca unul dintre „leagănele” hoţilor de la bancomate.
Pe stradă, în cartier, o astfel de îndelentinicire poate fi o mândrie. Această realitate face însă parte de mai mulţi ani dintr-un tablou infracţional în care românii sunt pre zentaţi ca experţi în domeniu.
Reţeaua „Covei” folosea o reţetă a anilor 2000
Cea mai recentă anchetă, derulată de autorităţile române în urma unei colaborări cu proc