* aceasta ar fi suma pe care Executivul ar putea să o şteargă din contul companiei locale de termoficare * valoarea totală a datoriilor "CET" este însă mult mai mare, circa 270 miliarde de lei vechi * totuşi, primarul Simionescu spune că stăm bine la acest capitol, în vreme ce alte CET-uri din ţară au datorii de până la 800 de miliarde de lei
Edilul-şef a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că operatorul local de termoficare, aflat în subordinea municipalităţii, ar putea beneficia de ştergerea unor datorii de circa 20 miliarde de lei vechi.
Aceasta ar fi suma eligibilă de care Executivul ar putea ierta SC "CET" SA Brăila, aşa cum, de altfel, este dispus să o facă şi în cazul altor operatori locali de termoficare din ţară. În cazul Brăilei, cele 20 miliarde raportate la total datorii reprezintă circa 10%, întrucât o evaluare detaliată privind restanţele companiei indică suma de 270 miliarde de lei vechi. Din această sumă, cea mai mare parte o reprezintă datoria către furnizorul de gaz metan - circa 190 miliarde de lei vechi -, precum şi cumulul împrumuturilor din anii precedenţi, contractate pentru asigurarea funcţionării sistemului de termoficare - 80 miliarde de lei vechi. La acestea se adaugă aproape 1 miliard de lei vechi datorii la bugetul de stat. "Au fost multe discuţii legate de nemulţumirile pe care CET Brăila le ridică, atât cetăţenilor cât şi autorităţilor, dar trebuie luat în seamă faptul că, totuşi, societatea stă mult mai bine faţă de altele din ţară. Sperăm să reglementăm o parte din datoriile CET, care nu sunt foarte multe faţă de alte CET-uri din ţară. De exemplu, la Botoşani sau Iaşi au datorii de 600 - 800 de miliarde de lei vechi. Deci, eu nu zic că CET Brăila merge foarte bine, dar comparativ cu alte CET-uri din ţară, datoriile noastre sunt mici".
În ceea ce priveşte modul în care se lucrează la schimbarea conduc