Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) atrage atentia asupra faptului ca varianta Legii educatiei nationale asumata pe data de 15 a fost retrasa de pe site-ul Guvernului si inlocuita cu varianta initiatorului. Dupa numeroase balbaieli si explicatii care de care mai hilare, autoritatile au gasit solutia: varianta legii nu a mai putut fi accesata pe site-ul Guvernului.
Legea educatiei, transmisa Parlamentului de Ministerul Educatiei, in vederea angajarii raspunderii, nu includea amendamentul care le interzicea rectorilor sa ocupe functii de demnitar. Surse guvernamentale au declarat ieri ca CD-ul cu proiectul Legii educatiei a fost transmis Parlamentului fara acest amendament. Ulterior, dupa ce premierul Emil Boc si-a asumat raspunderea, ministerul a transmis catre Secretariatul General al Guvernului varianta de lege convenita in sedinta Guvernului si care includea, de aceasta data, si amendamentul privind incompatibilitatea rectorilor cu functia de demnitar. Noua forma a proiectului a fost inregistrata la SGG de catre Ministerul Educatiei in noaptea de miercuri spre joi. "Asistam, in momentul de fata, la mai multe variante ale legii. Nimeni nu stie care este varianta asumata si nici varianta initiatorilor, pentru ca forma de pe site-ul Guvernului difera de cea de pe site-ul Camerei Deputatilor.
La o prima citire, constatam ca doar titlul este acelasi, numarul de articole fiind 331, 336 sau 353", a declarat Aurel Cornea, presedintele FSLI. Si reprezentantii PNL s-au sesizat, cerand demisia premierului Boc, "cu tot Cabinetul sau de amatori", acuzandu-i pe actualii ministri ca au modificat Legea educatiei, recent adoptata prin asumarea raspunderii Executivului.
Acestia reclama "un fapt incredibil si fara precedent in statele democratice: dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pe o forma a proiectului de Lege a educatiei