Începând de ieri, toate deșeurile menajere colectate din municipiul Severin sunt transportate și depozitate la groapa de gunoi a orașului Strehaia. Datorită faptului că lucrările la noul depozit ecologic de la Izvorul Bârzii nu au fost încă finalizate, iar legislația europeană nu mai permite depozitarea deșeurilor menajere în vechile gropi de gunoi, firma de salubritate SC Brantner SA, va colecta și transporta deșeurile din municipiu la Strehaia unde acestea vor fi depozitate. Groapa de gunoi a orașului Strehaia, este singura din județ care nu a fost închisă și unde se mai poate depozita gunoiul. În același timp, resturile menajere provenite de la locuitorii municipiului Orșova vor fi depozitate într-o locație provizorie, până la finalizarea lucrărilor la noul depozit ecologic.
Încă se mai poartă discuții cu Strehaia
Însă nici groapa de gunoi de la Strehaia nu poate „înghiţi” deşeurile severinenilor la nesfârşit, mai ales că şi primăria Baia de Aramă şi-a arătat interesul de a depozita aici gunoiul menejer.
„Groapa de gunoi a oraşului Strehaia se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare şi are o capacitate de 500.000 de m/c. Până la ora actuală, aici au fost depozitaţi în jur de 100.000 m/c de când a fost deschisă. Zilnic, de la Severin vin în jur de 400 m/c de gunoi. Important este faptul că această groapă va funcţiona decât până în 2010. Apoi trebuie închisă. Una este să o închizi cu 150.00 0 de m/c de gunoi şi alta este să ai peste 300.000 m/c sau chiar mai mult. Aici trebuie să închei un contract bine stabilit astfel vor fi probleme”, susţine primarul oraşului Strehaia, Sâmion Burcu.
Acesta doreşte ca atât Prefectura cât şi Consiliul Judeţean să se angajeze că vor ajuta financiar primăria Strehaia pentru a putea închide groapa anul viitor. Burcu mai susţine că şi acum este nevoie de buldozere şi utilaje care