Cancerul de prostată este pe un nedorit prim loc în privinţa mortalităţii masculine prin patologii maligne şi nu mai puţin de 346.000 de cazuri noi sunt raportate anual în Europa. Pe de altă parte, mai mult de jumătate din bărbaţii peste 50 de ani prezintă diverse acuze urologice pe fondul unor afecţiuni benigne. (...)
Nu în ultimul rând, disfuncţia erectilă (DE) constituie o problemă importantă, estimările previzionând 42,8 milioane de bărbaţi cu DE, în Europa, în anul 2025. Acestea sunt doar câteva din statisticile date publicităţii de către Asociaţia Europeană de Urologie (EAU) în cadrul Săptămânii Urologice Europene (14–15 septembrie a.c.), eveniment prin care se doreşte informarea publicului general cu privire la importanţa investigaţiilor, diagnosticului şi tratamentului în cele mai frecvente afecţiuni urologice. În cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, 15 septembrie a.c., de Asociaţia Română de Urologie (ARU), membru cu statut juridic al EAU, au fost prezentate principalele patologii vizate prin acţiunea europeană de informare, de către dl prof. dr. I. Sinescu, preşedintele ARU, secundat de coleg Publicitate i din cadrul Centrului de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni.În hiperplazia benignă a prostatei (cunoscută îndeobşte ca adenom de prostată), dl conf. dr. Marcian Manu a subliniat necesitatea ca managementul, adică investigaţiile şi tratamentul, să fie conduse de medicul urolog. Răspunzând întrebării noastre, dl prof. dr. I. Sinescu a atras atenţia asupra suplimentelor
alimentare cărora li se face o publicitate agresivă prin diverse canale media, dar care nu sunt recomandate de niciunul din ghidurile de practică pentru tratamentul afecţiunilor urologice.
Din expunerea despre cancerul prostatic realizată de dl dr. Cristian Surcel am reţinut reconsiderarea nivelului antige