Câştigătorul turneului de Mare Şlem de la US Open, argentinianul Juan Martin del Potro, a fost primit ca un adevărat erou la Tandil, micuţul oraş argentinian unde tenisul este mult mai popular decât fotbalul.
Şase tenismeni importanţi ai Argentinei (cinci dintre ei încă în activitate) s-au născut în oraşul cu o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori, cam cât Focşaniul. Aproape jumătate dintre cetăţenii micuţului oraş din pampasul argentinian au ieşit ieri în stradă să îl aclameze pe cel mai promiţător talent al tenisului mondial.
Del Potro, poreclit "Turnul din Tandil", a început să joace tenis la vârsta de 7 ani, sub îndrumarea antrenorului Marcelo Gomez, omul care i-a descoperit şi pe Juan Monaco (câştigător a trei turnee ATP), Mariano Zabaleta, jucător care a cucerit de asemenea trei titluri în circuitul profesionist, Maximo Gonzalez (poziţia 69 în clasamentul ATP) şi Diego Junqueira, tenismen care a fost mult timp în top 100. De asemenea, Tandil este oraşul de origine al unui alt mare jucător argentinian de tenis, Guillermo Perez-Roldan, câştigător a nouă turnee ATP şi finalist în 20 de ocazii, care s-a retras din activitate în 1996.
Primirea lui Del Potro la Tandil
Tatăl lui Del Potro a fost un jucător de rugby destul de cunoscut în Argentina, iar tânărul jucător de tenis susţine că, în copilăria sa în Tandil, îşi împărţea timpul între tenis şi fotbal. Del Potro a rămas prieten cu mijlocaşul echipei naţionale a Italiei, Mauro Camoranesi (campion mondial în 2006), jucător care s-a născut şi a crescut la Tandil. Obsesia micuţului oraş argentinian pentru sport a fost confirmată şi de Juan Martin del Potro în timpul unei conferinţe de presă la US Open: "Iubim sportul. Mai mult, preferăm sportul şcolii".
Del Potro a uimit lumea tenisului anul trecut, când a câştigat patru turnee co