Conducerea Petrom vrea să modifice denumirea companiei în OMV Petrom, astfel încât noul nume să încorporeze şi denumirea acţionarului majoritar, grupul austriac OMV. Acţionarii companiei au fost convocaţi la o adunare extraordinară, programată pentru 20 octombrie, în care trebuie să analizeze propunerea conducerii. La şedinţă pot participa investitorii care deţin acţiuni Petrom la data de 9 octombrie. Ordinea de zi poate fi completată, până pe 5 octombrie, la cererea acţionarilor care deţin minimum 5% din capitalul social. Petrom are un capital social de 5,664 miliarde de lei, divizat în 56,664 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.
Petrom este cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti. Grupul austriac de petrol şi gaze OMV deţine 51,011% din acţiuni, în timp ce Ministerul Economiei are 20,639%, iar Fondul Proprietatea controlează un pachet de 20,11% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 2,026% din titluri, în timp ce 6,214% din acţiuni sunt tranzacţionate la bursă. Compania a încheiat primul semestru cu un profit net de 923 milioane de lei, în scădere cu 44,5% faţă de valoarea din aceeaşi perioadă a anului trecut. (A.B.)
Conducerea Petrom vrea să modifice denumirea companiei în OMV Petrom, astfel încât noul nume să încorporeze şi denumirea acţionarului majoritar, grupul austriac OMV. Acţionarii companiei au fost convocaţi la o adunare extraordinară, programată pentru 20 octombrie, în care trebuie să analizeze propunerea conducerii. La şedinţă pot participa investitorii care deţin acţiuni Petrom la data de 9 octombrie. Ordinea de zi poate fi completată, până pe 5 octombrie, la cererea acţionarilor care deţin minimum 5% din capitalul social. Petrom are un capital social de 5,664 miliarde de lei, divizat în 56,664 miliarde de acţiu