În urma adunărilor generale ale magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, s-a hotărât continuarea acţiunilor de protest, prin amânarea dosarelor aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti, dar şi din alte instanţe din ţară. Sursa: Codrin Prisecaru
Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti, întruniţi în Adunarea Generală, au votat pentru continuarea protestelor până la semnarea Pactului pentru Justiţie, au declarat surse din magistratură. Aceeaşi decizie a fost luată şi la nivelul celor şase judecători de sector din Capitală şi la Tribunalul Bucureşti.
La Tribunalul Bucureşti, Adunarea Generală a Judecătorilor a decis, cu doar două voturi împotrivă, continuarea protestelor.
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş, a anunţat, ieri, că, având în vedere interesul justiţiabilului, Consiliul recomandă ca Adunările Generale ale magistraţilor să aibă în vedere eventualitatea suspendării protestelor până la soluţionarea revendicărilor.
Totodată, Andreieş a spus că CSM solicită de urgenţă un dialog cu puterile Legislativă şi Executivă pe tema statutului magistratului. Toate Curţile de Apel din ţară s-au întrunit în adunări generale pentru a decide asupra demersurilor pe care le vor urma, având în vedere că din 31 august justiţia română se află în acţiune de protest, refuzând să soluţioneze dosare.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, tot ieri, în şedinţa CSM, că ar fi absurd să se continue protestul magistraţilor până când absolut toate probleme vor fi rezolvate şi că ar trebui să se conştientizeze problemele financiare ale ţării.
Magistraţii acuză Guvernul că au transformat judecătorii în simpli funcţionari publici, că nevoile financiare, pentru bunul mers al activitaţii din instanţe, nu sunt nici pe departe satisfăcute şi că statutul de putere în st