La numarul 23 pe strada Tudor Stefan miroase a floricele proaspat explodate si stropite cu sos de caramel. De fapt aroma vine dinauntrul magazinului MonKaff Roasting House, de la cafea verde, proaspat prajita si, daca treci pragul, aroma se transforma in cea a diminetilor de weekend, mai lenese, cand e timp suficient sa rasnesti si sa pregatesti o cafea la ibric.
In Bucuresti, la adresa de mai sus, s-a deschis o "prajitorie" sau "roastarie" (cum spune proprietara afacerii) de cafea. Se spune ca cea mai buna cafea e prajita nu mai demult de 2 saptamani si rasnita imediat inainte de degustare. La MonKaff, magazin si cafenea (asezate unul langa altul), gasesti tocmai cafea proaspat prajita si rasnita, de luat acasa sau de gustat la fata locului. Din magazin clientii pot cumpara 7 soiuri de cafea Arabica aduse din tari exotice ca India, Etiopia sau Brazilia, iar cei mai indecisi pot intra in cafenea si incerca pe loc dintre cele 7 sortimente de cafea sau dintr-un meniu intreg de ciocolate calde si specialitati din cafea. La fel ca aroma si gustul boabelor si interiorul cafenelei este cald si exotic, pe pereti se gasesc panze din sacii in care au fos importate boabele, inramate intre bucati de bambus, rafturi cu rasnite vechi si carti aduse de acasa, iar pe canapelele confortabile au fost aruncate pete crosetate de culoare.
In magazin si in cafenea se mai gasesc si o multime de "chocolatiere" si cafetiere de la La Cafétiere, in culori vesele ca roz cu buline sau suflate cu aur de 24 de carate, cu preturi intre 55 de lei si 220 de lei.
Odata cu lansarea MonKaff, cei care locuiesc sau lucreaza pe strada Tudor Stefan pot spune acum ce spunea si Jean Jacques Rousseau: "Acesta este un parfum care-mi place: cand se prajesc boabe de cafea in apropierea casei mele...".
La numarul 23 pe strada Tudor Stefan miroase a floricele proaspat explodate si stropite