Heineken Romania, unul dintre cei mai mari producatori de bere de pe plan local, cu afaceri de 225 mil. euro in 2008, va inchide sectiile de malt de la Hateg, Craiova si Miercurea Ciuc incepand cu jumatatea lunii octombrie, urmand a disponibiliza 61 de angajati.
Potrivit reprezentantilor Heineken, producatorul de bere a renuntat la productia de malt deoarece aceasta era realizata cu costuri foarte mari, rezultate din consumul mare de energie si de apa, costuri care vor fi eliminate prin achizitionarea de malt de la furnizori. In plus, acestia sustin ca cele trei sectii de malt aveau o capacitate relativ scazuta, fara a dezvalui insa ce procent din necesarul de malt al Heineken Romania era asigurat de acestea.
"Suntem aici pentru a ramane, pentru a investi in continuare in companie si in marcile noastre. De aceea cercetam in permanenta unde sa directionam investitiile in mod eficient. Orientarea catre furnizori de malt va contribui la realizarea acestui obiectiv", a declarat Jan Derck van Karnebeek, director general al Heineken Romania.
Reprezentantii companiei, care sustin ca procesul de fabricare a berii nu va fi afectat in urma acestei decizii, au adaugat ca inainte de a lua aceasta decizie au fost luate in calcul atat optimizarea costurilor, cat si posibilitatea de extindere, capacitatile existente si nevoile de investitii viitoare.
Acestia nu au dezvaluit care va fi compensatia financiara pe care o vor primi cei 61 de angajati disponibilizati in urma acestei decizii. "Pentru a minimiza posibilul impact social, acestora li se va oferi consiliere in cariera si asistenta in cautarea unui loc de munca. In plus, am agreat impreuna cu sindicatele un pachet de compensatii financiare care le va fi acordat ca urmare a incetarii contractului de munca", a adaugat Jan Derck van Karnebeek.
Directorul general al Heineken Romania a declarat pentru