Dacă nu anulezi ordinul, pleci din scaunul de ministru al educaţiei! Aşa a sunat mesajul de ameninţare adresat, pe mai multe voci, Ecaterinei Andronescu, atât de către colegii de guvernare, cât şi de către premierul Emil Boc. Sursa: Agerpres
Andronescu a arătat, însă, că nu e dispusă să renunţe la „fotoliul” de la conducerea Educaţiei, dar nici la Ordinul emis pe 16 septembrie, prin care numirea cu delegaţie a directorilor şi a inspectorilor şcolari s-ar face doar cu dezlegarea sa.
Aflată alături de Mircea Geoană în vizită la Brăila, Andronescu a declarat că va explica ordinul, dar nu a pus problema renunţării la aplicarea lui, catalogându-i ca "rău intenţionaţi" pe cei care acuză ministerul.
„Acest ordin încearcă să stopeze politizarea numirilor pe funcţiile de director şi nu să procedeze invers. Nu am avut atenţia necesară să putem comunica exact ce-a dorit ordinul. Cineva rău intenţionat, care nu s-a uitat în ordin, putea să interpreteze în felul acesta, că vreau să întăresc puterea decizională a ministerului”, a susţinut Andronescu.
Ordinul a fost un bun prilej ca aceasta să fie încolţită, ieri, şi de membrii opoziţiei. Cristian Adomniţei, membru PNL şi fost ministru al educaţiei, o acuză că la baza deciziei sale ar sta faptul că mai mulţi directori din Botoşani, membri PSD, ar fi fost scoşi din funcţie de către un inspector şcolar general propus de PDL.
Politizare sau descentralizare
Premierul Boc este la fel de virulent în declaraţii. „Vreau să ştiţi că această decizie este total opusă viziunii pe care am promovat-o în Legea educaţiei naţionale. Am cerut ministrului să oprească aplicarea a cestui ordin şi la fel de clar vreau să precizez că, dacă acest ordin va fi pus în aplicare, iar directorii vor fi schimbaţi prin ordin al ministrului educaţiei, concomitent va avea loc remanierea m