Deşeurile aruncate şi neglijenţa târgoviştenilor poluează Dâmboviţa şi Ialomiţa. Râurile din jurul oraşului Târgovişte sunt adevarate focare. Amenzile mari şi acţiunile pentru conştientizarea oamenilor nu au schimbat calitatea apei în ultimii ani. Cei care intră în contact cu apa poluată riscă să se îmbolnăvească grav Dâmboviţa şi Ialomiţa sunt adevărate focare de infecţie. Mizeria domneşte pe malurile râurilor iar amenzile mari nu sperie târgoviştenii ce preţuiesc atât de puţin bogăţiile judeţului.
Pescuitul este un mod plăcut de a petrece câteva ore departe de stresul cotidian dar în Târgovişte este o adevărată aventură. “ Am vrut să merg la pescuit, aşa uit de toate. Am fost şocat de mizeria de pe malul râului Ialomiţa. Sticle şi resturi aruncate în apă, prinse de ramuri căzute din copaci, hârtii pe mal şi miros de animal mort. Este strigător la cer”, spune dezamagit Ionel Georgescu, mecanic şi amator de pescuit.
Principala sursă de poluare o prezintă marile oraşe din Dâmboviţa unde se demolează, se construieşte şi unde se găsesc firmele.
Expertizele de calitate a râurilor de pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, au evidenţiat şi în cursul lunii septembrie valori care depăşesc limita impusă. “Şi în luna septembrie s-a întregistrat o cantitate mare de amoniu, fosfor şi detergenţi în apele din judeţul Dâmboviţa, asemănătoare cu lunile trecute. În aval, adică la scurgere au fost valori mai mari decât în amonte. Ialomiţa este mai polaută decât Dâmboviţa din cauza afluienţilor ei, Slănic, Cricovu”, declară Elena Ivaşcu, Sef Serviciu Implementare Politicii de Mediu.
Dâmboviţenii nu sunt speriaţi de amenzi
Amenzile mari nu sperie pe nimeni şi în continuare se înregistrează valori mari de poluare, dar în scădere faţă de anii trecuţi .” Cantitatea de deşeuri s-a redus faţă de anii trecuţi dar încă mai sunt zone