Fani ai lui „U” şi ai CFR-ului lucrează cot la cot pentru noua arenă a oraşului, care trebuie să fie gata în doi ani. Săpăturile pentru turnarea fundaţiei stadionului „Ion Moina” s-au încheiat, iar muncitorii au început să lucreze deja la fixarea stâlpilor de susţinere a colosului de 45 de milioane de euro. Ultimul pilon al vechiului stadion municipal s-a prăbuşit în 18 decembrie 2008. Ieri, după nouă luni, au început lucrările de ridicare a primilor stâlpi de susţinere a noii arene.
Săpătura generală s-a încheiat, tranşeele în care vor fi ridicate tribunele ajungând la o adâncime cu mult sub nivelul râului Someşul Mic, aflat la doi paşi de şantierul din inima oraşului. „În cazul primului stadion, săpătura nu a ajuns atât de adânc. S-a săpat până la adâncimea de patru metri, iar în zona vestică, în care tribuna va avea opt etaje, s-au săpat şase metri. Până acum s-a turnat fundaţia, iar în prezent se lucrează la fixarea stâlpilor”, ne-au explicat specialiştii prezenţi pe şantier.
Structura stadionului va fi realizată din elemente unicat. „La fundaţie lucrăm cu elemente prefabricate, dar la partea metalică se va lucra cu elemente care nu se vor mai repeta în altă parte a structurii”, ne-au mai spus proiectanţii. Un consorţiu format din trei mari companii de construcţii transilvănene, până nu demult concurente, lucrează cot la cot pentru a clădi un stadion nou-nouţ, la standarde europene. ACI, Transilvania Construcţii din Cluj şi CON-A, din Sibiu. „Prietenia” acestora nu reprezintă singura excepţie de la regulă: pe şantier lucrează atât fani ai CFR Cluj, cât şi ai rivalei, Universitatea Cluj, echipă ce va beneficia de viitoarea arenă. Mai mult decât atât, se lucrează cu suflet, pe bani puţini şi peste normă.
Se va lucra şi la iarnă
Muncitorii lucrează peste normă, circa 10-12 ore pe zi, iar şeful acestora a ţinut să le transm