Runda a treia a programului de înnoire a parcului auto nu se bucură de succces la Botoşani.
Proprietarii de maşini vechi aşteaptă ca Guvernul să introducă sistemul bonurilor valorice de 3.800 de lei pentru fiecare autoturism casat.
Cea de-a treia etapă a programului „Rabla“ a început prost pentru dealerii locali de autoturisme. Puţini botoşăneni s-au arătat interesaţi, în cele trei săptămăni care au trecut de la debutul programului, să-şi schimbe maşinile vechi.
Comercianţii de autovehicule noi pun dezinteresul pe seama anunţului făcut de Ministerul Mediului, referitor la introducerea din această toamnă a unor bonuri valorice în valoare de 3.800 de lei pentru proprietarii care predau la casat maşini mai vechi de zece ani. „Avem mai multe locuri libere decât solicitări atât la Dacia, cât şi la Fiat. Majoritatea aşteaptă introducerea acelor vouchere“, a declarat Aurica Cozma, directorul unui dealer auto din Botoşani.
Clienţii preferă să aştepte
Botoşănenii cred că introducerea voucherelor va conduce la dispariţia multor rable din oraş şi că îi va favoriza, în acelaşi timp pe speculanţi. „Dacă fiecare poate da trei maşini vechi la casat şi să câştige aproape 3.000 de euro este rentabil. Cred că această măsură îi va ajuta mai mult pe bişniţarii de maşini care vor aduna toate rablele din Botoşani şi vor câştiga“, a spus Gelu Iftode, şofer.
De cealaltă parte, dealerii speră la o minimă revigorare, odată cu introducerea acestui sistem. „În acest an suntem la nivelul 2006-2007 ca vânzări. De la începutul anului şi până acum am vândut doar 100 de maşini atât prin alternativa Remat, cât şi prin programul «Rabla»“, a mai spus Aurica Cozma.