Pe o suprafaţă de numai 2.000 de metri pătraţi, Andrei Barbu şi tatăl său, Gheorghe, şi-au făcut o staţiune de cercetare în miniatură. Busuiocul, schinelul, levănţica, menta, isopul, anghinarea şi cimbrul sunt doar câteva dintre plantele medicinale şi aromatice cultivate de tânărul fermier în loturi de înmulţire şi mutate apoi pe câmpul Bărăganului. Andrei a lăsat un job în IT pentru agricultură şi speră să îşi facă o fermă eco, deşi statul şi seceta îi sunt potrivnice.
Absolvent de Automatică şi Calculatoare, bucureşteanul Andrei Barbu a renunţat la un job sigur şi un salariu bun şi s-a mutat, de la începutul anului, într-un sat din judeţul Ialomiţa pentru a cultiva plante medicinale şi aromatice. Din primăvară are patalama de fermier, 16 hectare de teren în satul Valea Măcrişului şi o hală de uscare a plantelor în care se mai găsesc la sfârşitul verii câteva buchete de busuioc, frunze de mentă şi de echinacea.
După prima recoltă, Andrei trage linie şi spune că a făcut o investiţie de circa 200.000 de lei, a vândut câteva pliculeţe de plante direct către consumator la Târgul Ţăranului Român din Bucureşti, dar s-a confruntat şi cu lipsa de interes a statului faţă de micii producători.
"Am făcut Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii bucureştene, dar nu mi-am dat licenţa, ci am început să lucrez în domeniu. Am ajuns destul de repede la ideea că IT-ul nu era pentru mine. Lucram puţin, aveam salariul bun, dar nu aveam nici o satisfacţie", îşi aminteşte băiatul de 26 de ani, care îşi povesteşte experienţa pe blogul personal - www.consuseco.wordpress.com.
"În urmă cu doi ani am început să cochetez cu ideea de a face agricultură. Am făcut Bărăganul cu maşina şi am ales satul după experienţa de geolog al tatălui meu", adaugă Andrei, care povesteşte că Gheorghe Barbu, deşi geolog de meserie, culti