Sectorul construcţiilor şi cel imobiliar vor intra pe creştere abia după ce alte segmente ale economiei vor simţi o revigorare, lucru care va conduce la o structură de creştere echilibrată, potrivit oficialilor casei de brokeraj X-Trade Brokers. „În România atenţia rămâne, în prezent, îndreptată în mod excesiv şi nesănătos asupra construcţiilor. Spania este un bun exemplu în acest sens, dacă mai era nevoie, având în vedere faptul că România însăşi simte efec
Sectorul construcţiilor şi cel imobiliar vor intra pe creştere abia după ce alte segmente ale economiei vor simţi o revigorare, lucru care va conduce la o structură de creştere echilibrată, potrivit oficialilor casei de brokeraj X-Trade Brokers.
„În România atenţia rămâne, în prezent, îndreptată în mod excesiv şi nesănătos asupra construcţiilor. Spania este un bun exemplu în acest sens, dacă mai era nevoie, având în vedere faptul că România însăşi simte efectele axării unitare asupra unui domeniu. Credem că, în viitoarea creştere economică ce va urma finalului crizei, construcţiile şi domeniul imobiliar vor cunoaşte o inerţie şi vor evolua pozitiv la ceva timp după revenirea altor sectoare, iar acest lucru va fi benefic economiei româneşti în ansamblu, care va avea o structură de creştere mai echilibrată”, a declarat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers.
Analiştii de la X- Trade Brokers subliniază că ultimele date statistice privind sectorul construcţiilor sunt indicatori ai prelungirii crizei. În trimestrul al doilea, construcţiile au cunoscut un declin record, de 14,2% faţă de primele trei luni ale anului.
În continuare, în luna iulie, activitatea din construcţii a scăzut în România cu 9%, în raport cu luna anterioară, faţă de un declin de 1,1% în Uniunea Europeană. În plus, datele statistice oficiale relevă faptul că numărul tranzacţiilor imobiliare înscr