Compania consultanta Depro Inovatie, firma privata care a obtinut anul trecut cea mai mare finantare din fondurile europene pentru resurse umane, in valoare de 4,5 mil. euro, a inceput cursurile de formare profesionala pentru 4.000 de femei din mediul rural si din orasele mici care vor sa initieze sau sa participe la dezvoltarea unei afaceri.
Cum a reusit o firma cu afaceri de 14.000 de euro in 2007 sa primeasca fonduri pentru un proiect cu o valoare de peste 320 de ori mai mare decat afacerile derulate in primul an de activitate? Raspunsul este simplu. A avut in echipa de management oameni care au lucrat anterior pentru Comisia Europeana, evaluand proiecte europene similare celui pe care l-a depus Depro Inovatie.
"Proiectul a fost conceput de un grup de patru oameni care au lucrat timp de cativa ani la delegatia Comisiei Europene in Romania, avand functii de coordonatori de proiecte finantate din fonduri europene. Stiam procedurile si conditiile de aplicare, pentru ca, practic, noi verificam proiectele", sustine Gabriela Popescu, director executiv in cadrul companiei Depro Inovatie, care a lucrat timp de opt ani pentru Comisia Europeana.
La scrierea proiectului a participat si Ramon Trillo (39 de ani), managerul proiectului si administratorul firmei Depro Inovatie. Trillo, de origine spaniola, a lucrat timp de sapte ani la Comisia Europeana ca procurement manager si a participat la delegatiile Comisiei Europene in Budapesta, Tirana si Bucuresti.
Compania a depus proiectul pe primele linii de finantare lansate anul trecut din fondurile europene pentru resurse umane (in luna februarie) si a primit aprobare in luna mai, iar contractul cu AMPOSDRU, autoritatea de management care gestioneaza banii, s-a semnat in noiembrie. Din rezultatele cunoscute pana acum, contractele semnate pentru proiectele de anul trecut au o valoare totala de 487 m