Din ce în ce mai mulţi tineri din Reşiţa apelează la persoane neautorizate pentru a-şi desena pielea sau pentru a-şi face piercing-uri. Un tatuaj sau un simplu cercel pot deveni un coşmar dacă nu se respectă câteva reguli de igienă.
În Reşiţa sunt din ce în ce mai mulţi tineri care se tatuează la persoane neautorizate, fără să fie conştienţi de riscurile la care se expun.
De exemplu, acul folosit la imprimarea tatuajului trebuie să fie sigilat şi de unică folosinţă. În caz contrar, acesta poate crea infecţii grave sau poate răspândi în cel mai grav caz boli ca SIDA.
Adrian Berdean are un salon specializat unde tatuajele şi piercing-urile sunt făcute respectând toate normele de igienă. „Acele folosite pentru un tatuaj sunt de unică folosinţă, la fel şi capacele. Dacă persoana care doreşte să se tatueze nu se asigură de acest lucru, se poate infecta cu boli de la hepatită până la SIDA“, a spus reşiţeanul.
Aparatura nesterilă poate produce infecţii
Cerceii pot provoca şi ei probleme mari cum ar fi infecţiile. „Am cercel în buric de trei ani dar la început am avut mari probleme. Eu mi l-am pus la o bijuterie în Reşiţa şi mi s-a infectat atât de tare că am fost nevoită să-l scot. Durerile sunt foarte mari. A trebuit să-mi fac gaură la loc dar de această dată m-am dus la salon“, a spus Cosmina Laieş, o tânără de 20 de ani din Reşiţa.
Multe tinere s-au confruntat cu o astfel de problemă, asta pentru că în urmă cu mulţi ani singurul loc unde putea fi făcut un piercing era o bijuterie din municipiu care dispunea de un aparat care era recomandat doar pentru găurile din ureche.
Precauţii pentru cei sensibili
Piercing-ul se face cu un ac special, iar persoana care se ocupă ca procedura să nu pună în pericol clientul trebuie să poarte neapărat mănuşi sterilizate. Ac